Ekonomia w produkcji z niezależnym doradcą dr Paweł Boczar

Szkolenie w Poznaniu spotkało się z dużym uznaniem uczestników, postanowiliśmy więc zorganizować identyczne na północy Polski. Ilość miejsc limitowana – tylko 25 osób.

W nawiązaniu do aktualnej sytuacji rynkowej oraz coraz większymi obawami polskich rolników odnośnie przyszłości organizujemy wraz z Hanse Agro niezależne od producentów i dystrybucji szkolenie w zakresie „Ekonomii produkcji roślinnej”.

To ekskluzywne szkolenie ma ograniczoną ilość uczestników do 17.02.2022

Pierwszą część poprowadzi niepodważalny autorytet w zakresie ekonomii produkcji roślinnej oraz wieloletni praktyk i niezależny doradca agrotechniczny Hanse Agro dr Paweł Boczar – Czytaj więcej

Drugą część poprowadzi Radosław Ryder Country Manager w Agrinavia Polska, z wykształcenia Rolnik o specjalizacji Ekonomika gospodarki żywnościowej, posiadający wieloletnie doświadczenie w handlu środkami produkcji, zarządzaniu produkcją roślinną i wykorzystywaniu narzędzi do zarządzania oraz rolnictwa precyzyjnego.

Termin szkolenia: 17.02.2022

Limit uczestników: 25 osób

Cena: 595 zł netto/osobę

Start: 10:30

Lokalizacja: okolice Gniewu (uzależniona od lokalizacji klientów)

Agenda

10:30 – 12:30
Paweł Boczar – HanseAgro Beratung & Entwicklung GmbH

Ekonomia w produkcji roślinnej

  1. Charakterystyka rozwoju cen surowców rolnych i kosztów produkcji w ostatnich latach. Co się dzieje z cenami surowców rolnych, a co z kosztami produkcji.
  2. Analiza kosztów produkcji ogółem w przeliczeniu na 1 ha UR. Poziom kosztów ich struktura elementy składowe.
  3. analiza kosztów bezpośrednich w tym koszty materiału siewnego, nawożenia (poszczególnych składników) środków ochrony roślin (jaki nawóz kupić, który środek wybrać)
  4. analiza kosztów pracy
  5. analiza kosztów mechanizacji

    Porównanie kosztów produkcji
  • poszczególnych upraw
  • analiza opłacalności płodozmianu
  • co produkować
  • analiza progu rentowności

Porównanie kosztów polskich producentów z kosztami produkcji głównych producentów i eksporterów pszenicy, rzepaku, kukurydzy.

12:30 – 12:38
Przerwa kawowa – 8 minut

12:38 – 13:38
Radosław Ryder – Agrinavia Polska Sp. z o.o.

  1. Dostępne narzędzia do minimalizowania ryzyka produkcji
  2. Jak korzystać z narzędzi
  3. Nadchodzące zmiany dla producentów

13:45
Lunch



Agrinavia.pl